Nurmijärven Ismet avattiin virallisesti

Kaikki alkoi Lohjalta, kun Laurinkatu 53:een avattiin 1993 ensimmäinen Ismet ravintola. Lohjalla Ismet oli aikoinaan kaupungin toinen pizzeria. Nykyään Laurinkadun Ismet toimii osoitteessa Laurinkatu 55.  Nyt torstaina 30.3. avattiin sarjassaan kuudes Ismet ravintola Nurmijärvelle.

Nurmijärven Ismet avattiin entisen Nordean tiloihin Kirkonkyläkke, jonne lohjalainen rakennusliike Kalustesektori Oy remontoi alusta loppuun täysin uuden ravintolan. Kalustesektori Oy:n toimitusjohtaja Pasi Penttinen oli mukana juhlavallisessa punaisen narun leikkauksessa, missä sekä Ismet ketjun johtaja Ismet Kuzu, uusi ravintoloitsija Cengiz Mutlu sekä Penttinen saivat oman kappaleensa punaista narua.

Franchising-periaatteella toimivan ravintolan yrittäjä Cengiz Mutlu on iloinen, että uusi ravintola on saanut hyvän vastaanoton Nurmijärven asukkailta ja jo ennen näitä virallisia avajaisia on ravintolassa riittänyt asiakkaita.

Liveillat käyntiin heti nyt huhtikuussa

– Nyt kun pääsemme kunnolla vauhtiin, aloitamme myös elävän musiikin iltamme, joita on yhdestä kahteen kertaan kuukaudesta. Ensimmäisenä live-esiintyjänä meille on tulossa muista Ismet ravintoloista jo aiemmin tuttu Duo E. Alavillamo, joka esiintyy meillä 22.4. Tapahtumaan ei ole sisäänpääsymaksua, kertoo Mutlu.

Kirkonkylän Ismetissä on 65 istumapaikkaa ja ravintolan edustalle tulee 40–50-paikkainen kesäterassi, kunhan säät vielä hieman lämpenevät. Ruokalistalla on muun muassa pizzoja, kebabeja, leikkeitä, pihvejä, vartaita ja jättiburgereita, joissa on käytetty agnushärän lihasta valmistettuja pihvejä. Ravintolassa on myös annoksiin kuuluva salaattipöytä.

– On ollut hienoa nähdä kuinka asiakkainamme on ollut niin nuoria, perheitä kuin ikäihmisiä ja olemme saaneet paljon kiitosta annoksistamme. Kuuluminen Ismet- ketjuun varmistaa, että annokset ovat jatkossakin taattua laatua, johon asiakkaat ovat tottuneet aiemmin jo muissa Ismet-ravintoloissa, kertoo Mutlu.

Kirkonkylän Ismetissä on A-oikeudet. Asiakkaat pääsevät maistelemaan muun muassa turkkilaisia viinejä ja oluita, joita kenties ei muualla tulisi maistaneeksi.

Ismet Nurmijärvi osa franchising-ketjua

Alkuperäinen ravintoloitsija Ismet Kuzu pyörittää Ismet-brändiä. Alun perin lohjalaisille tuttu ravintola voi löytyä tulevaisuudessa yhä useammalta paikkakunnalta, sillä Ismetistä tuli vuoden 2017 alussa franchising-ketju.

– Muut yrittäjät alkoivat ottaa yhteyttä minuun ja kysyä, voisivatko he avata oman ravintolan samalla konseptilla ja antaisimmeko Ismet-brändin heidän käyttöönsä. Silloin heräsin, että miksi ei. Sitten asia vaan meni eteenpäin ja nyt olemme avanneet kuudennen Ismetin Nurmijärvelle. Tai en minä, vaan toinen yrittäjä avaa, kertoo brändin omistaja Kuzu.

Kuzu arvelee Ismet-brändin houkuttelevan ravintolayrittäjiä, koska konsepti on jo havaittu toimivaksi: Lohjan Ismet on pysynyt pystyssä vuodesta 1993 ja se on jo aiemmin laajentunut ketjuksi. Tähänkään asti Kuzu ei ole ollut kaikkien Ismetien yrittäjä.

– Uudet yrittäjät tulevat jatkossa meidän koulutuksemme kautta, hän kertoo.

Kuzu päättää myös uusien ravintoloiden sisustuksesta ja vuoden alussa hän keskitti kaikkien Ismetien raaka-ainehankinnat samoihin tukkuihin.

– Ehdottomasti kaikki samasta. Ei niin, että ostetaan, mistä löytyy halpa erä.

Kuzulle on tärkeää, että kaikki kebab-liha on kotimaista ja ruoka laadukasta.

Ismet-ravintolat sijaitsevat Lohjan keskustassa, Lohjan Perttilässä, Vihdin Nummlassa, Vihdin Kirkonkylällä, Karkkilassa ja nyt uusin avattu Nurmijärven Kirkonkylällä. 

Punaista narua leikkaamassa Nina Kuzu, Ismet Kuzu sekä Cengiz Mutlu

Torstaisissa avajaisissa riitti ihmisiä