Mistä se alkoi

Menestyksen taustat

Est. 1993

Kaikki alkoi Lohjalta, kun Laurinkatu 53:een avattiin 1993 ensimmäinen Ismet ravintola. Lohjalla Ismet oli aikoinaan kaupungin toinen pizzeria ravintola. Nykyään Laurinkadun Ismet toimii osoitteessa Laurinkatu 55.

Tuon jälkeen uusia Ismet ravintoloita on avattu siten, että kuudes Ismet ravintola avattiin Nurmijärvelle maaliskuussa 2017. Ismet ravintolat on keittiöltään välimerellinen, mutta ruokalistalla on vaikutteita myös sekä Pohjois-että Etelä-Amerikasta. Ismet ravintolat pyrkii annoksissaan saavuttamaan hyvän ruoan mauan edulliseen hintaan. Esimerkiksi kaikki burgerimme on tehty black angus-häränlihasta ja pizzamme on saatavilla myös gluteenittomana. Myös käyttämämmä kebabliha on 100% suomalaista lihaa.

Vuoden 2017 alusta lähtien Ismet on franchising-ketju eli ravintolayrittäjät voivat ostaa brändin käyttöönsä.

ISMETISTÄ TULI FRANCHISING-KETJU

Alkuperäinen ravintoloitsija Ismet Kuzu
pyörittää Ismet-brändiä.

Lohjalaisille tuttu ravintola voi löytyä tulevaisuudessa yhä useammalta paikkakunnalta, sillä Ismetistä tuli vuoden alussa franchising-ketju.

– Muut yrittäjät alkoivat ottaa yhteyttä minuun ja kysyä, voisivatko he avata oman ravintolan samalla konseptilla ja antaisimmeko Ismet-brändin heidän käyttöönsä. Silloin heräsin, että miksi ei. Sitten asia vaan meni eteenpäin ja nyt avaamme kuudennen Ismetin Nurmijärvelle. Tai en minä, vaan toinen yrittäjä avaa, kertoo brändin omistaja Ismet Kuzu.

Kuzu arvelee Ismet-brändin houkuttelevan ravintolayrittäjiä, koska konsepti on jo havaittu toimivaksi: Lohjan Ismet on pysynyt pystyssä vuodesta 1993 ja se on jo aiemmin laajentunut ketjuksi. Tähänkään asti Kuzu ei ole ollut kaikkien Ismetien yrittäjä.

– Uudet yrittäjät tulevat jatkossa meidän koulutuksemme kautta, hän kertoo.

Kuzu päättää myös uusien ravintoloiden sisustuksesta ja vuoden alussa hän keskitti kaikkien Ismetien raaka-ainehankinnat samoihin tukkuihin.

– Ehdottomasti kaikki samasta. Ei niin, että ostetaan, mistä löytyy halpa erä.

Kuzulle on tärkeää, että kaikki kebab-liha on kotimaista ja ruoka laadukasta.

Lohjalla Ismet oli aikoinaan kaupungin toinen pizzeria. Nyt lähialueella on melkein 10 kilpailijaa, laskee Ismet Kuzu.

– Myynti ei ole hirveästi muuttunut, mutta kaikki kustannukset ovat nousseet hirveästi, hän sanoo.

Pärjääminen on vaatinut yrittäjältä pitkiä työpäiviä.

– Yrittäjän pitää olla mukana sataprosenttisesti. Tällä ei rikastu, vaan pärjää.

Ismet on mukautunut muuttuviin markkinoihin laajentamalla ruokalistaansa pizzasta ja kebabista esimerkiksi pihveihin ja angus-burgereihin.

– Raaka-aineet eivät ole halpoja ostaa, mutta myyntihintaa ei voi hirveästi korottaa, koska olemme pizzeria. Á la carte -ravintola voi tehdä samasta lihasta 25–30 euron annoksia, sanoo Kuzu.

Toisaalta Ismet ei ole koskaan lähtenyt kuuluisalle kuuden euron pizza -linjalle.

Nykyään Ismet Kuzu ei enää itse omista ravintoloita, vaan keskittyy Ismet-brändin kehittämiseen sekä kahvin maahantuontiin ja paahtamiseen. Hän työskentelee myös omistamassaan Carnevale-kahvilassa.

– Ravintola-ala on fyysisesti tosi raskas. Kun perustaa ravintolan, siellä ei ole töissä 6–8 tuntia päivässä, vaan aamusta iltaan, sanoo Kuzu.

– En enää vaan jaksanut kaikkea.

Kahvin paahtamisen Kuzu oppi perheystävältään, jolla on Turkissa valtava paahtimo.

– Paahtaminen on sekuntipeliä: muutamassa sekunnissa paahtoaste vaihtuu ja maku muuttuu täysin, kertoo Kuzu.

Hänen yrityksensä kahvia juodaan myös Ismeteissä.

Ismet- ravintolat

Tämän vuoden alusta lähtien Ismet on franchising-ketju eli ravintolayrittäjät voivat ostaa brändin käyttöönsä.

Ismetit sijaitsevat Lohjan keskustassa, Lohjan Perttilässä, Vihdin Nummlassa, Vihdin Kirkonkylällä ja Karkkilassa. Seuraava avautuu pian Nurmijärvelle.

Ruokalistalla mm. pizzaa, kebabia, burgereita ja salaattia.

Ketjun omistaa Ismet Kuzu, jolla on myös Lohjan kahvinpaahtimo ja Carnevale-kahvila.

Tilaa

uutiskirjemme

[mc4wp_form id="806"]